Friendy | Team
Sex unika dockor med olika känslouttryck; glad, arg, rädd, ledsen, sur och lugn. Låt Friendy flytta in och hjälpa barn att sätta ord på känslorna, utveckla empatisk förmåga, impulskontroll och konflikthantering.
Barn,känslor,trygga sammanhang,stress,hantera konflikter,motgångar,konstruktiv,lugn,må bra,känslostyrda barn,inre upplevelser, empatisk förmåga,impulskontroll,konflikthantering.
15993
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15993,page-child,parent-pageid-15342,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ett fantastiskt team

MARIA-PIA GOTTBERG

Maria-Pia ska sätta barns viktiga känsloliv på agendan. Så är det bara. Hon har utvecklat Friendy och beskrivs ibland som en av Sveriges främsta föreläsare när det handlar om att bemöta barns känslor. Kanske för att det kommer från hjärtat och för att det handlar så mycket om hur vi vuxna tar hand om oss själva. Friendykonceptet är utvecklat i samarbete med pedagoger. Genom att lyssna och försöka förstå behoven i den moderna förskolan tar Maria-Pia ständigt fram nya metoder och produkter, gärna i samarbete med andra som också vill förbättra barns villkor.

 

”Att förstå sig själv är första steget mot att förstå andra.”

Fredrica Isenborg

Fredrica vill att alla pedagoger ska förstå vilket viktigt arbete de har, särskilt de som arbetar med de yngsta i förskolan. Hon är som fisken i vattnet när hon kan inspirera pedagoger till att vara lyhörda och nyfikna på barnen eller stötta och stärka föräldrarna i sin roll. I över tjugo års tid har Fredrica arbetat inom barnomsorgen som pedagog och dagbarnvårdare men hon har också drivit egen förskola, är utbildad montessoripedagog, EQ-certifierad ledare och har arbetat som förskoleobservatör i Nacka kommun.

 

”Det finns en hel del som barn kan lära oss”

Ursula Schober

Ursula är skådespelaren som ger liv och röst åt Friendy genom Känslojakten, ett dramapass för fem och sexåringar. Ursula gör även barnteater och skapar sina  föreställningar utifrån det barn hon önskar att hon själv hade fått vara och de vuxna hon hade behövt möta under sin barndom. Ursula är EQ-certifierad ledare och medan hon tar barnen med på Känslojakten  kan du och kollegorna både observera och inspireras av hur hon använder det främjande förhållningssättet tillsammans med barnen.

”Just du kan vara den som ser, hör och kanske gör den stora skillnaden i ett barns liv!”

MARIE HENRIKSSON

Marie är läraren som får dig att skratta. Med humor och glädje tar hon dig gärna med på en tur i hjärnans labyrinter för kunskap om hur hjärnan kan vara både din bästa vän och värsta fiende. Marie är språklärare, NLP Master, certifierad EQ-ledare, coach och en sann anglofil. Marie skulle inte tveka att ta Friendy till England. Men det går förstås bra att boka Marie även på hemmaplan och gärna i Mellansverige.

 

 

Där orden tar slut tar nävarna vid. Språk är viktigt”

VERONICA ANDERSSON

Veronica har tagit Friendy ända till Japan och har ett starkt engagemang på hemmaplan som god man för ensamkommande barn och språklärare. Hon leder lärgrupper för ökad medvetenhet i hur vi förhåller oss till varandra och har arbetat med skolsamverkan inom olika EU-projekt. Givetvis är Veronica certifierad EQ-ledare och hon betonar Barnkonventionen som ett viktigt instrument för att stärka barns situation. Allra helst tar Veronica uppdrag i södra Sverige eftersom hon är bosatt i Nässjö.

 

”Jag vill vara handen som ger men inte syns.”

ANNA ERIKSSON SKARIN

Anna har skrivit text och musik till Friendymusiken En musikalisk känsloresa och är medförfattare samt redaktör för boken med samma namn. Hon är kommunikations-konsulten som också skriver romaner.

Anna har en enastående förmåga att fånga essensen i ett budskap och hjälper företag och organisationer med storytelling.

 

Här hittar du Anna! 

 

”När Friendy tittar sig i spegeln är det dig som Friendy ser” (Ur Hej Friendy)