FÖR DIG SOM MÖTER BARN I ARBETET

Du som möter barn i arbetet håller antagligen med om att barn idag verkar må allt sämre. I det yttre har de flesta barn i Sverige det ganska bra. Men på insidan är det många som saknar tryggheten som gör att de kan slappna av och fullt ut vara barn. Därför har vi skapat konceptet med känslodockan Friendy! Ett konkret och pedagogiskt material som hjälper barn (och vuxna) att förstå och handskas med känslor. Som gjort för dig och din verksamhet.

Vi kommer gärna till din arbetsplats och föreläser med fokus på känslor, stress, kommunikation och relationer. Vi utgår från aktuell forskning och det väl beprövade främjande förhållningssättet som finns beskrivet i boken Medkänslans pedagogik. Våra modeller och verktyg har vi arbetat fram i ett nära samarbete med pedagoger och psykologer. Den feedback vi får är att det gör stor skillnad och att barnen blir lugnare och tryggare. Men också att personalen utvecklas och lär sig mer om sig själva och varandra! Här kan du läsa mer om våra utbildningar och föreläsningar. Nu har vi även kortare digitala föreläsningar!

en unik docka som hjälper barn

För dig som inte redan känner till Friendy så är det en unik docka med sex olika känslouttryck (glad, arg, rädd, ledsen, sur och lugn) som hjälper barn att sätta ord på och reglera känslor. Det gör det lättare för dem att handskas med konflikter och stress. Utöver dockorna finns illustrationer och musik till varje känsla och ett avslappningsprogram för barn. Mer är på gång!  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan för att ha koll på när vi släpper nya produkter och fler tips.

Friendy används  framför allt i förskolor och skolor i Sverige, Norge och Finland men vi har också glada och nöjda kunder i Japan, USA, Kenya och Sydafrika. Självklart används Friendy också inom terapeutisk och samtalsstödjande verksamhet! 

Sarah och Anna arbetar som verksamhetsutvecklare i Falu kommun och som förskollärare på förskolan Träflaskan i Sundborn. De berättar de hur de stöttar föräldrarna att lyckas i mötet med sina barns alla känslor.  Exempelvis har de inrett en hörna med en vuxen- och en barnfåtölj där de ställt en skål med lappar. På lapparna finns olika frågor som vårdnadshavaren kan ställa till barnet för att inte alltid ställa samma slentrianmässiga frågor. 

Lär känna Friendy genom de tre pedagogerna Katarina, Karina och Inga som alla har  lång erfarenhet av känslodockan Friendy i barngrupp och tillsammans med barnens föräldrar. Lyssna till deras  berättelser om språkutveckling, självkänsla och hur viktigt det är att barn blir speglade och mötta i sina känslor och vad som händer när Friendy flyttar in i verksamheten.

BARNTEATER

I samarbete med Fröken Fredrica och Teater U erbjuder vi också två barnteaterföreställningar som kan bokas till din förskola eller ditt bibliotek.

I föreställningen ”Tuva och de coola känslorna” får barnen (4-6 år) utforska de olika känslorna tillsammans med femåriga Tuva. Dockan Friendy får liv och tar plats på scenen med hjälp av Ursula Schober.

Vill du veta mer eller boka föreställningen så kontakta skådespelaren via hennes webbsida Teateru.se 

För de yngsta barnen (2-3 år) har Fredrica Isenborg skapat föreställningen ”Bubblande känslor” som tar dem med på en känslofylld utflykt där de får känna med och för Friendy.

Vill du veta mer eller boka föreställningen så kontakta skådespelaren via hennes webbsida  Fredrica.se