FÖR DIG SOM MÖTER BARN I ARBETET

Samtidigt som vi har fått det bättre finns det mycket som tyder på att våra barn mår allt sämre. Behovet av konkret och pedagogiskt material som hjälper barn att förstå och handskas med känslor tycks bara öka. Här finns tips och inspiration för dig som arbetar med barn! 

Vi kommer gärna till din arbetsplats och föreläser med fokus på känslor, stress, kommunikation och relationer. Vi utgår från aktuell forskning och det väl beprövade främjande förhållningssättet som finns beskrivet i boken Medkänslans pedagogik. Våra modeller och verktyg har vi arbetat fram i ett nära samarbete med pedagoger och psykologer. Den feedback vi får är att det gör stor skillnad och att barnen blir lugnare och tryggare. Men också att personalen utvecklas och lär sig mer om sig själva och varandra! Här kan du läsa mer om våra utbildningar och föreläsningar.

För dig som inte redan känner till Friendy så är det en unik docka med sex olika känslouttryck (glad, arg, rädd, ledsen, sur och lugn) som hjälper barn att sätta ord på och reglera känslor vilket gör dem bättre på att handskas med konflikter och stress. Utöver dockorna finns illustrationer och musik till varje känsla och ett avslappningsprogram för barn. Och mer är på gång!  Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev om du inte redan får det för att ha koll på när vi släpper nya produkter eller tips.

Friendy används  framför allt inom den svenska förskolan, i Norge och Finland men vi har också glada och nöjda kunder i Japan, USA, Kenya och Sydafrika. Friendy används även inom terapeutisk och samtalsstödjande verksamhet.

Sarah och Anna arbetar som verksamhetsutvecklare i Falu kommun och som förskollärare på förskolan Träflaskan i Sundborn. De berättar de hur de stöttar föräldrarna att lyckas i mötet med sina barns alla känslor.  Exempelvis har de inrett en hörna med en vuxen- och en barnfåtölj där de ställt en skål med lappar. På lapparna finns olika frågor som vårdnadshavaren kan ställa till barnet för att inte alltid ställa samma slentrianmässiga frågor. 

Lär känna Friendy genom de tre pedagogerna Katarina, Karina och Inga som alla har  lång erfarenhet av känslodockan Friendy i barngrupp och tillsammans med barnens föräldrar. Lyssna till deras  berättelser om språkutveckling, självkänsla och hur viktigt det är att barn blir speglade och mötta i sina känslor och vad som händer när Friendy flyttar in i verksamheten.

BARNTEATER

I samarbete med Fröken Fredrica och Teater U erbjuder vi också två barnteaterföreställningar som kan bokas till din förskola eller ditt bibliotek.

I föreställningen ”Tuva och de coola känslorna” får barnen (4-6 år) utforska de olika känslorna tillsammans med femåriga Tuva. Dockan Friendy får liv och tar plats på scenen med hjälp av Ursula Schober.

Vill du veta mer eller boka föreställningen så kontakta skådespelaren via hennes webbsida Teateru.se 

För de yngsta barnen (2-3 år) har Fredrica Isenborg skapat föreställningen ”Bubblande känslor” som tar dem med på en känslofylld utflykt där de får känna med och för Friendy.

Vill du veta mer eller boka föreställningen så kontakta skådespelaren via hennes webbsida  Fredrica.se