Vilka är vi?

MARIA-PIA GOTTBERG

Maria-Pia ska sätta barns viktiga känsloliv på agendan. Så är det bara. Hon har utvecklat Friendy och beskrivs ibland som en av Sveriges främsta föreläsare när det handlar om att möta barns känslor. Kanske för att det kommer från hjärtat och för att det handlar så mycket om hur vi vuxna tar hand om oss själva. Friendykonceptet är utvecklat i samarbete med pedagoger. Genom att lyssna och försöka förstå behoven i den moderna förskolan tar Maria-Pia ständigt fram nya metoder och produkter, gärna i samarbete med andra som också vill förbättra barns villkor. Hon är också ena halvan av Känslosmart ett koncept du kan läsa om i boken Känslosmart - konsten att leva med sig själv och andra (Norstedts, 2019) eller lyssna till som podd. Här hittar du Känslosmart!

”Att förstå sig själv är första steget mot att förstå andra.”

MARIA-PIA GOTTBERG

Maria-Pia ska sätta barns viktiga känsloliv på agendan. Så är det bara. Hon har utvecklat Friendy och beskrivs ibland som en av Sveriges främsta föreläsare när det handlar om att bemöta barns känslor. Kanske för att det kommer från hjärtat och för att det handlar så mycket om hur vi vuxna tar hand om oss själva. Friendykonceptet är utvecklat i samarbete med pedagoger. Genom att lyssna och försöka förstå behoven i den moderna förskolan tar Maria-Pia ständigt fram nya metoder och produkter, gärna i samarbete med andra som också vill förbättra barns villkor. Hon är också ena halvan av Känslosmart ett koncept du kan läsa om i boken Känslosmart - konsten att leva med sig själv och andra (Norstedts, 2019) eller lyssna till som podd. Här hittar du Känslosmart!

”Att förstå sig själv är första steget mot att förstå andra.”

FREDRICA ISENBORG

Fredrica vill att alla pedagoger ska förstå vilket viktigt arbete de har, särskilt de som arbetar med de yngsta i förskolan. Hon är som fisken i vattnet när hon kan inspirera pedagoger till att vara lyhörda och nyfikna på barnen eller stötta och stärka föräldrarna i sin roll. I över tjugo års tid har Fredrica arbetat med barn och hon har drivit egen förskola, är montessoripedagog, EQ-certifierad ledare och har arbetat som förskoleobservatör i Nacka kommun. Hon har också skapat barnteaterföreställningen Bubblande känslor för barn i 2-3 års åldern, läs mer här!

”Det finns en hel del som barn kan lära oss”.

FREDRICA ISENBORG

Fredrica vill att alla pedagoger ska förstå vilket viktigt arbete de har, särskilt de som arbetar med de yngsta i förskolan. Hon är som fisken i vattnet när hon kan inspirera pedagoger till att vara lyhörda och nyfikna på barnen eller stötta och stärka föräldrarna i sin roll. I över tjugo års tid har Fredrica arbetat med barn och hon har drivit egen förskola, är montessoripedagog, EQ-certifierad ledare och har arbetat som förskoleobservatör i Nacka kommun. Hon har också skapat barnteaterföreställningen Bubblande känslor för barn i 2-3 års åldern, läs mer här!

”Det finns en hel del som barn kan lära oss”.

URSULA SCHOBER

Ursula är skådespelaren som ger liv och röst åt Friendy genom barnteaterföreställningen Tuva och de coola känslorna. Ursula skapar sina föreställningar utifrån det barn hon önskar att hon själv hade fått vara och de vuxna hon hade behövt möta under sin barndom. Ursula är EQ-certifierad ledare och medan hon håller föreställningen kan du och kollegorna både observera och inspireras av hur hon använder det främjande förhållningssättet tillsammans med barnen. Läs mer här!

”Just du kan vara den som ser, hör och kanske gör den stora skillnaden i ett barns liv!”

URSULA SCHOBER

Ursula är skådespelaren som ger liv och röst åt Friendy genom barnteaterföreställningen Tuva och de coola känslorna. Ursula skapar sina föreställningar utifrån det barn hon önskar att hon själv hade fått vara och de vuxna hon hade behövt möta under sin barndom. Ursula är EQ-certifierad ledare och medan hon håller föreställningen kan du och kollegorna både observera och inspireras av hur hon använder det främjande förhållningssättet tillsammans med barnen. Läs mer här!

”Just du kan vara den som ser, hör och kanske gör den stora skillnaden i ett barns liv!”

ANNA ERIKSSON SKARIN

Anna har skrivit text och musik till En musikalisk känsloresa med Friendy och Sing Along with Friendy och är medförfattare samt redaktör för böckerna med samma namn. Tillsammans med Maria-Pia har hon också skrivit Känslosmart – konsten att leva med sig själv och andra och de driver också Känslosmart – podden där tanken möter känslan. Anna är kommunikationskonsulten som har enastående förmåga att fånga essensen i ett budskap och hjälper företag och organisationer med storytelling. Här hittar du Anna! 

”Det som är ledset är inte trasigt” (ur låten Ledsen, En musikalisk känsloresa med Friendy)

ANNA ERIKSSON SKARIN

Anna har skrivit text och musik till En musikalisk känsloresa med Friendy och Sing Along with Friendy och är medförfattare samt redaktör för böckerna med samma namn. Tillsammans med Maria-Pia har hon också skrivit Känslosmart – konsten att leva med sig själv och andra och de driver också Känslosmart – podden där tanken möter känslan. Anna är kommunikationskonsulten som har enastående förmåga att fånga essensen i ett budskap och hjälper företag och organisationer med storytelling. Här hittar du Anna! 

”Det som är ledset är inte trasigt” (ur låten Ledsen, En musikalisk känsloresa med Friendy)