känslosmart

Boken Känslosmart - konsten att leva med sig själv är en underhållande och tänkvärd handbok i att bygga hållbara relationer, inte bara med andra utan också med sig själv. Men känslosmart är så mycket mer!

podden

I Känslosmart - podden där tanken möter känslan  laddar vi tekannan och möter dig i allt som har med känslor att göra. Så luta dig tillbaka, eller ta en promenad, och låt oss ta hand om resten åt dig för en stund. Podden har 4,8 av 5 i betyg på Apple Podcasts!

utbildning eller föreläsning

Vi älskar att leda utbildning och att hålla föreläsning. Och det ska både kännas, ses och höras att ha med oss att göra! Därför involveras vi alla sinnen och törs lova att ingen lämnas oberörd. Konkreta verktyg och handfasta modeller för ett mer känslosmart yrkesliv med Känslosmart ledarskap! Läs mer nedan.

UTBILDNINGAR

Våra utbildningar gör att fler kan knäcka koden till känslornas inverkan i våra liv. Som att lära sig hur de påverkar stress,  relationer och inlärning. Även om vårt främsta fokus är barns utveckling, väver vi alltid in de vuxna. Vad behöver vi veta för att stötta barns utveckling så att de bättre står emot stress och kan utveckla trygga relationer?

Nedan presenteras våra öppna utbildningar men vi genomför också anpassade upplägg. Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal.

Har du barn? Missa inte våra webbkurser Känslosmart för föräldrar! KLICKA HÄR! Självmedkänsla för föräldrar (och barn!) KLICKA HÄR!

Är du intresserad av att utvecklas personligen, leda andra, på jobbet eller i andra sammanhang? Då rekommenderar vi utbildningen Känslosmart ledarskap!

”Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one”

Ur Imagine av John Lennon

KÄNSLOSMART LEDARSKAP

Känslosmart ledarskap är en tvådagars utbildning där vi upplevelsebaserat definierar och utforskar vad det innebär att agera känslosmart utifrån ett ledarskapsperspektiv. Hur skapas den trygghet som hjärnan behöver för att fungera optimalt? Hur använder vi våra motivationssystem för att påverka förmågan till samarbete och prestation? Och vad behöver vi för att motverka och förebygga stress? Vi tar avstamp i vedertagna modeller och den senaste hjärnforskningen. HÄR finns mer information! P g a pandemin har vi just nu inga öppna kurser planerade men kontakt oss gärna för mer information eller en offert.

PODDEN KÄNSLOSMART

Med podden Känslosmart vill vi skapa ett utrymme för dig som vill utforska konsten att vara människa. 

Tänk dig en plats där du kan sjunka ned och bara vara i det som är du. En plats där våra tankar om känslor möter dig i dina funderingar om konsten att leva med sig själv och med andra. Podden är vårt mentala känslocafé dit du alltid är välkommen. Vi bjuder på salt, sött, surt och en stänkt av det bittra så varför inte ladda med en kopp te i soffhörnan eller plugga in lurarna och ta en promenad med oss?

Podden finns där poddar finns.

Foto/Photo: Magnus Liam Karlsson +(46)735-368873

SAGT OM KÄNSLOSMART

Katja Lindert Bergsten, leg. psykolog och psykoterapeut

"...en oerhört fin, välskriven och sympatisk bok, med så många spännande infallsvinklar.” 

SAGT OM KÄNSLOSMART

Therese Nordholm, lektör, ur BTJ-häftet nr 17, 2019.

"Författarna har intervjuat och samtalat med en rad olika professionella ”känsloarbetare” och tagit in deras tankar och kunskaper i texten. Författarna delar också med sig av sina egna personliga erfarenheter och reflektioner. Detta ger en bok som är späckad med fakta, men också full av vardagliga exempel som gör den lätt att läsa och ta till sig. Detta är en mycket bra självhjälpsbok som kommer att uppskattas av läsare i alla (vuxna) åldrar och livssituationer."

ANNA ERIKSSON SKARIN

Storytelling och kommunikation är inte bara ett arbete för Anna – det är ett sätt att leva. Hon är som bäst när hon får hjälpa mina kunder att vaska fram tydliga budskap och engagerande berättelser ur ett hav av information, idéer och osorterade tankar. Anna trivs också som fisken i vattnet när hon får berätta sina egna historier i egenskap av låtskrivare och författare.

KULTUREN OCH NÄRINGSLIVET

Anna står med ena foten i kulturen och med den andra i näringslivet. Och toktrivs! Paradoxalt nog har hon samtidigt som hon är otroligt kreativ också en väl utvecklad projektledargen. I praktiken innebär det att hon både har förmågan att kläcka smått galna idéer och att ro dem i hamn.

maria-pia gottberg

Allt Maria-Pia gör handlar om känslor och relationer. Hon har skrivit flera böcker och är en omtyckt föreläsare. Under pandemin släppte hon sargen och skapade också några digitala föreläsningar. Som initiativtagare till känslodockan Friendy har hon blivit utpekad som en av en av Europas mest intressanta sociala innovatörer. En liten fjäder i hatten!

ENGAGEMANG FÖR BARN OCH DERAS VUXNA

Maria-Pias starka engagemang för barn - och deras vuxna! - går inte att ta miste på. I närmare 20 år har hon arbetat med att sprida kunskap och redskap bland förskole- och skolpersonal, föräldrar och andra som arbetar med barn. Maria-Pia kan konsten att både inspirera och göra det som verkar svårt enkelt. Hon försöker leva som hon lär men trillar ständigt i diket. Något som hon generöst bjussar på i mötet med sina kursdeltagare, läsare och lyssnare.

KÄNSLOSMART FÖR FÖRÄLDRAR

Känslosmart för föräldrar är webbkursen för dig som vill utvecklas i föräldrarollen. Alldeles oavsett var du och din familj befinner er nu brukar det komma perioder eller situationer som utmanar. Starka känslor, stress eller ont om tid, balansgången mellan barnens behov och de egna behoven... Eller att ens kunna göra skillnad på behov och önskningar, ilska och trötthet, frustration eller utmattning. Men också glädje, kärleken och närheten!

Många upplever det utmanande att vara förälder idag. Men måste det leda till bråk, stress och känslan av att inte duga eller räcka till? NEJ! Den här kursen ger dig både verktygen och en djupare förståelse för hur du kan möta ditt barn, och dig själv, på sätt som lugnar snarare än får känslorna att svalla. För handen på hjärtat, det gör de ibland. För dig och andra. Du kommer att inse att du inte är ensam och du kommer att veta hur du ska göra nästa gång ditt barn slänger sig på golvet och skriker, vägrar äta eller känner sig utanför. Läs mer här! Eller är du redo att boka kursen redan nu?