YOU CAN RUN. BUT YOU CANNOT HIDE.

Varför lägger vi benen på ryggen och flyr så fort en känsla närmar sig?

Det kan vara tufft att möta besvikelse, rädsla eller ilska. För att inte tala om hur obehagligt det är när skammen häller en hink kallvatten över oss. Visst kan det vara okej att väja för obehagliga känslor ibland, men om vi sätter känslosmitandet i system så riskerar det att påverka vårt mående och våra relationer negativt.

Hur gör du oftast? Försvinner du helst när det dyker upp en jobbig känsla? I sådana fall är du inte ensam. Anna Eriksson Skarin och jag har skrivit en hel bok om det här. Men vi har också gjort en gratis e-bok som ger dig handfasta tips för hur du undviker (!?) att känslosmita. För att få tillgång till e-boken ”Är du en känslosmitare” behöver du bara besvara vår högst ovetenskapliga quiz på kanslosmart.se och vips kan du ladda ned boken. För att komma till vår quiz, klicka här!

TRE TECKEN PÅ ATT DU ÄR EN KÄNSLOSMITARE:

 1. Om du som regel öppnar en chokladask, köper en ny matta till vardagsrummet, spelar på hästar eller ger dig ut på en rask powerwalk istället för att stanna upp i känslan och gå den till mötes.

2. Att du skyller dina jobbiga känslor på andra: ”Det är chefens/barnens/fruns/brevbärarens fel att jag är arg.”

3. Om du själv inte tycker att du upplever några jobbiga känslor: ”Jag är aldrig arg/ledsen/rädd”.

Självklart ska man inte skicka sina webbplatsbesökare till en annan webbsida men eftersom jag är lite stolt över den här e-boken och superstolt över boken ”Känslosmart – konsten att leva med sig själv och andra” och gärna vill att du ska få ta del av det vi skriver skickar jag dig som så önskar med varm hand vidare till kanslosmart.se (som jag förstås är delägare till). Välkommen dit!

MARIA-PIA GOTTBERG